Ambassaden Anbefaler

Danmarks ambassade i Bangkok “anbefaler danske eksportører at finde en lokal samarbejdspartner. Det være sig enten en distributør eller agent, som kan repræsenterer den danske virksomhed og dennes produkter overfor thailandske kunder.”

“Der ikke nogen juridiske krav til udenlandske eksportører om brug af lokale partnere. Der er dog nogle betydelige fordele ved at anvende en lokal samarbejdspartner.”

For eksempel er “[d]et personlige forhold mellem en leverandør og en kunde … væsentligt vigtigere i Thailand end i mange vestlige lande. Det er derfor nemmere, for en person der er tilstede på markedet at pleje forretningsforbindelser end for en person, der kun besøger Thailand et par gange om året.”

Dertil kommer, at “thaierne generelt [er] mindre gode til at tale engelsk. Samtidig føler mange thaier sig heller ikke godt tilpas ved at tale engelsk, hvilket gør det kompliceret at kommunikere på engelsk med thaierne. Det kan derfor være nødvendigt med en thai-talende samarbejdspartner for at kunne kommunikere med den thailandske kunder.” …

“Ikke bare på grund af sprogbarriererne, men også på grund af de kulturelle forskelle, foretrækker mange thailandske kunder at handle med thai leverandører, med hvem de føler sig bedst tilpas.”

Kilde: Danmarks ambassade i Bangkok

Print Friendly, PDF & Email