Relocation Mentor

wroundabout_greyVor mentorordning er typisk for udstationerede medarbejdere uagtet om firmaet i Thailand er nyt eller allerede er velkørende.

Stort set alle mennesker, der flytter til et meget fremmed land vil opleve og gennemleve et kulturchok.

Alle nyankomne danskere i Thailand kan derfor have gavn af et mentorforløb over en eller flere måneder, men det er vor opfattelse, at især nyankomne med medfølgende ægtefælle i langt større grad har brug for en mentorordning.

Den arbejdende ægtefælle vil ofte modtages i en virksomhed, der har større eller mindre forståelse for den nye medarbejders situation, men hverdagen vil hurtigt komme tilbage for de lokale medarbejdere, der har deres egen rutine og selvforståelse.

Dog er det typisk den medfølgende ægtefælle, der lider værst under et kulturchok, fordi han eller hun ikke har et arbejdsliv, en dagligdag og en identitit, men blot skal have hverdagen til at gå, hvor selv de mindste ting kan vise sig at være bøvlede, besværlige og helt anderledes end i Danmark, og dertil kommer eventuelle børn.

Kulturchokket kan derfor vise sig mest tydeligt i hjemmet og kan i værste fald ende med ophør af samlivet eller afbrydelse af udstationeringen i utide, men selvom det ikke skulle ende så drastisk, kan det alligevel give unødige samlivsproblemer, der kan medfører faldende arbejdspræstation.

Arbejdsgiveren kan have nok så megen forståelse for kulturchok og eventuelle samlivsproblemer og/eller faldende præstationsevne, men må som virksomhed se på resultaterne i sidste ende og kan næppe stille meget op i forhold til private samlivsproblemer.

Mentorordningen har derfor til opgave at minimere kulturchokket og de eventuelle medfølgende komplikationer, der i sidste ende kan ramme virksomheden.

Læs mere om Kulturchok.

Print Friendly, PDF & Email